Cserélhető betétes szűrők

A cserélhető betétes szűrők a szűrőházból és a szűrést végző szűrőbetétből állnak. A kis teljesítményű szűrőházak egy darab, az ipari betétes szűrők 3, 6 vagy 7 db szűrőbetét befogadására alkalmasak. A szűrőbetéteket - kialakításuktól és anyaguktól függően - a vízben található szilárd, lebegő anyagok kiszűrésére alkalmazzák.

Szűrőházak

Műanyag szűrőházak

Egyszerűen felszerelhető szűrőház típus. A csatlakozások hosszú élettartamát a sárgaréz betétek biztosítják. A szűrőház átlátszó, így a lebegőanyag szűrőbetétek eltömődöttsége könnyen ellenőrizhető.

Ipari cserélhető betétes szűrőházak

A több szűrőbetétet is befogadó ipari cserélhető betétes szűrők nagy térfogatáramok megszűrésére alkalmasak. A szűrőház rozsdamentes anyagból (KO36) készül légtelenítő és ürítő csonkkal. Kis helyigényű, kezelése egyszerű. A berendezés megbízható üzemű, karbantartási igénye minimális.

Szűrőbetétek

Lemosható szűrőbetétek

A lemosható kivitelű szűrők egy henger alakú szűrőszita segítségével szűrik ki a lebegőanyagokat. A szűrőszita felületi szűrést végez, a rárakódott szilárd szennyeződések folyóvíz alatt egyszerűen letisztíthatók, majd a betét a szűrőházba visszahelyezhető.

DLPP szűrőbetétek

A termikus hőkezeléssel gyártott polipropilén szálakból álló 3 rétegű szűrőbetétek mélységi szűrést végeznek, így nagyobb mennyiségű lebegő szennyezőanyag visszatartására alkalmasak. Magas vegyszerállóság jellemzi. Az eltömődött szűrőbetétet cserélni kell.

Polipor szűrőbetétek

A polietilén anyagú szűrőbetét felületi és mélységi szűrést végez. Szűrőanyaga vegyszerálló, szálszakadással nem kell számolni. Felülete részben tisztítható, így élettartama hosszabb a normál mélységi szűrőknél. Az eltömődött szűrőbetétet cserélni kell. A belső furat mérete: ¾”, 1 ¼”

Mikroszűrők

A membránnal illetve mikroszálakkal szűrő betétek ultratiszta vizek, nagytisztaságú vegyszerek és folyadékok mikroszűrésére alkamazhatók. A kialakításuk biztosítja a pórusméretek nagyfokú méretazonosságát, így a szűrési résméret rendkívül pontos, kis szórással rendelkezik. Szűrő anyaga: polipropilén membrán.

magyar