Ivóvízkezelés

Amit kínálunk

  • költséghatékony megoldás – kedvező üzemeltetési és karbantartási költség
  • mérsékelt elektromos energiaigény
  • alacsony vegyszerköltség
  • ipari minőség
  • önkormányzatok részére komplex szolgáltatás pályázatírással együtt
  • cégek részére ivóvíz-szolgáltatás
  • esztétikus kivitelezés

 

Ivóvizet általában természetes vízforrások, talajvizek, felszíni vizek (folyók, tavak), magas sótartalmú vizek (tengervíz, brackvíz) tisztításával állítunk elő.

Magyarországon az ivóvizek minőségét az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001.(X.25.) Kormány rendelet szabályozza.

Az ivóvízkezelés során leggyakrabban csökkenteni, illetve eltávolítani kívánt vízösszetevők és az alkalmazott ivóvízkezelési eljárások:

Szennyező komponens Eljárás
Lebegő anyagok: média-, mikro és ultraszűrés
Mikroorganizmusok: vegyszeres, termikus, UV fertőtlenítés / csírátlanítás, ultraszűrés
Vas / Mangán: oxidáció, szűrés
Nitrát: ioncserés nitrátmentesítés
Ammónia: ammónia oxidáció / abszorpció
Metán: gáztalanítás
Arzén: arzénmentesítés
Bór: ioncserés, fordított ozmózisos bóreltávolítás
Egyéb toxikus vegyületek: speciális kezelések

A felsorolt eljárások optimális kombinációival szinte bármilyen nyersvíz összetétel esetén tudunk ajánlani hatóságilag engedélyezett, megbízható és gazdaságos megoldást.

A nem kívánatos komponensek eltávolítása mellett arra is törekszünk, hogy megőrizzük az ivóvíz értékes ásványi anyagtartalmát, amely az ivóvíz minőségét, ízét és élvezeti értékét adja.

Referenciák

magyar